Lisäsääntöjä ja sääntömuunnelmia Runeboundiin

Figuurit laudalla

Joskus jokin perussääntö tuntuu kummalliselta, tai sitten säännöissä on jokin asia liian helppo tai vaikea. Tai sitten peliporukka ei muuten vaan tykkää jostain pelin säännöstä. Siksi minäkin olen muutaman säännön kehittänyt. Pelin kakkosversio on kyllä jo valmiiksi sen verran hyvin kuosissa että se on erittäinkin hyvin pelattava ihan perussäänöillä, ja mekin pelaamme usein ihan ilman mitään omia lisäyksiä.

1. Painos

Peliä muutaman kerran pelattuamme olemme alkaneet käyttämään muutamia lisäsääntöjä. Lisäsääntöjä olen kehittänyt itse, poiminut Virallisista erikoissäännöistä (Advanced Rules) sekä muilta Runebound - sivuilta. En siis käytä erikoissääntöjä kokonaisuudessaan, vaan sääntöjä jotka on oheisessa tiedostossa. Käytän myöskin FAQ 1.2 sääntökorjauksia.

Nämä lisäsäännöt on nimenomaan ensimmäistä painosta varten.

Omat säännöt päivitetty 21.5.2005

2. Painos

Kakkospainoksessa on jo perussäännöissä suurin osa omista ykköselle tarkoitetuista lisäsäännöistä valmiiksi, joten lisäsääntöjen tarve on huomattavasti pienempi. Muutama on kuitenkin tullut muokattua käyttöön.

10.2.2006 tein pienen lisäyksen näihin selventämään muutamaa kykyjen käyttöä.

Lataa toisen painoksen lisäsäännöt täältä.

Muita sääntömuunnelmia

Sain kommentin sähköpostilla eräältä runebound-pelaajalta joka raportoi heidän peliporukkansa käyttämiä lisäsääntöjä/sääntömuutoksia. Listaan ne nyt tässä, pitää itse kokeilla noita omissa peleissämme. Säännöt kyllä kuulostavat näin pelaamatta erittäin järkeviltä, joten eiköhän noita tule varmaan meilläkin käytettyä.

Kriittiset iskut

Jos sankari tai liittolainen saa hyökätessään heitettyä 20, hän tuottaa yhden haavan ylimääräistä vahinkoa vastustajaansa. Jos sankari tai liittolainen saa taisteluheiton tulokseksi 2, hän joutuu ottamaan itselleen yhden ylimääräisen väsymyspisteen (hän ottaa väsymyspisteen, vaikka hän voittaisikin vaiheen heitollaan).

Sankari ei ole yliluonnollinen esineiden kantojuhta

Runeja / Artifacteja voi pitää kerrallaan hallussaan vain kaksi.

Kuoleman polku

Tätä väännelmää voi käyttää vain ilman Kohtalon polku -muunnosta. Aina kun joku sankareista menettää tajuntansa pelataan yksi kohtalomerkki pöydälle pelilaudan viereen. Jos kaikki kohtalomerkit tulevat pelatuiksi voittaa Margath pelin välittömästi. Tähän olemme lisäksi tykänneet pelata, että pelin voi voittaa ainoastaan surmaamalla Margathin.

Muunnos tapahtumaan "Like animals Before a Storm"

Koska tämä tapahtuma tuppaa toisinaan unohtumaan ja toisinaan olemaan liian merkityksetön olemme pelanneet sitä kahdella muutoksella. Ensinnäkin olemme laittaneet tapahtuman ajaksi väsymysmerkin kuhunkin kaupunkiin muistutukseksi. Toisekseen olemme tykänneet jättää pois kokemuspisteiden laskemisen mukaan lukuun.

Lisäys tapahtumaan "Calling Down the Inferno"

Jotta tapahtuma ei unohtuisi ja pienen lisäilmeen luomiseksi olemme ripotelleet väsymysmerkkejä tämän tapahtuman ajaksi metsä-alueille.

Add a comment

HTML code is displayed as text and web addresses are automatically converted.

This post's comments feed