Suomennettuja ohjeita Runeboundiin

kuva2.png Kun kerran hankin Runebound-pelin, halusin suomentaa pelin perusohjekirjan jotta silloin myös englantia ei vielä niin hyvin ymmärtävät lapsenikin voivat lukea ohjeet eikä kaikkea tarvitse selittää.

Suomentelin sitten joidenkin lisäosien säännöt. Ja jotta näistä olisi iloa muillekin, laitoin säännöt saataville nettiin. Yritin kysellä Fantasy Flight Gamesilta ihan lupaa suomenkielisten sääntöjen julkaisemiseen, mutta vastausta ei koskaan tainnut tulla.

Runebound 1st edition

Olen suomentanut Runebound - pelin ohjevihkosen. Lataa ohjeet tästä. (Ohjeet Adobe Acrobat pdf-muodossa)

Ohjeisiin liittyy korttien rakenteesta kertova kohta, joka on on tässä.

Sain suomennettua myös pelin usein kysytyt kysymykset & errata dokumentin (FAQ & Errata). Suomennos on tehty versiosta 1.2.

Ohjeita viimeksi päivitetty 22.5.2005: Korjattu todella monta typoa ja lisäksi vaihdettu Mieli-termi Psyyke-termiksi.

Runebound 2nd edition

Shadow assassin

Runebound toisen painoksen ohjekirjan suomennos.

Toisen editionin ohjekirjanen on huomattavasti selkeämpi kuin ykköseditionin, joten jos jollakulla ensimmäisen editionin käyttäjällä on jotain epäselvyyksiä, kannattaa vilkaista myös näitä.

Ohjeita päivitetty 7.7.2010, korjattu muutamia pieniä virheitä.

Kakkosedikkaan on myös ilmestynyt FAQ. Siinä on selvitetty muutama epäselvä juttu peruspeliin sekä lisäosiin. FAQ päivitetty 7.7.2010 ja se on suomennettu alkuperäisestä 2.2 versiosta.

Minilisäosien ohjeet

Tässä kuuden ensimmäisen minilisäosan ohjekirja suomennettuna. Mukana ohjeet minilisäosiin VA 12: Relics of Legend, VA 13: Artifacts and Allies, VA14: Terrors of the Tomb, VA 15: The Dark Forest, VA 16: Crown of the Elder Kings sekä VA 17: The Scepter of Kyros.

Päivitetty viimeksi 7.7.2010, pikkuvirheitä korjattu. Huom. Versiossa 20060130-2 on korjattu Crown of the Elder Kings lisäosaan liittynyt paha virhe säännöissä, joiden takia pelin tapahtuma- ja kohtaamiskorttien käyttö oli neuvottu täysin väärin. Virhe johtui FFG:n sivulla olleesta virheellisestä ladattavasta ohjevihkosesta, minkä perusteella tein suomennoksen. Korttien mukana tulee ohjeista korjattu englanninkielinen versio.

Seuraavien kuuden minilisäosan ohjeet. Päivitetty viimeksi 7.7.2010. VA 35: Champions of Kellos, VA 36: Walkers of the Wild, VA 37: Drakes and Dragonspawn, VA 38: Shadows of Margath (uudistettu), VA 39: Avatars of Kelnov sekä VA 40: Cult of the Rune.

Kolmannen kuuden minilisäosan sarjan ohjeet. Versio kirjoitettu 8.7.2010. Mukana ohjeet minilisäosiin VA 46: Rituals and Runes, VA 47: Weapons of Legend, VA 48: Traps and Terrors, VA 49: Beasts and Bandits, VA 50: The Seven Scions sekä VA 51: The Cataclysm.

Hahmopakkojen (Character Deck, Class Deck) suomennetut ohjeet. Tämä ohjevihkonen on tarkoitettu kaikkien kuuden erilaisen hahmopakan kanssa käytettäväksi. Ensimmäinen versio suomennoksesta, joten virheitä voi esiintyä, mutta pelitekniset asiat luulisi olevan kunnossa.

The Island of Dread - ohjeet

Tässä The Island of Dread lisäosan säännöt suomennettuna.

Add a comment

HTML code is displayed as text and web addresses are automatically converted.

This post's comments feed