Runebound tuotteet

Pelilauta

Fantasy Flight Games tuotti Runeboundiin melkoisen kasan erilaisia lisäosia. Lisäosia on kolmenlaisia: isoja, uuden pelilaudan sisältäviä lisäosia jotka korvaavat peruspelistä suuren osan, hahmopakat (class decks) jotka lisäävät jokaiselle hahmolle oman korttipakan josta hahmot voivat nykäistä ässän hihastaan sekä pienet kortti-lisäosat, jotka joko antavat uusia markkinakortteja, uuden seikkailun, tai uusia hirviöitä/kohtaamisia.

Runebound (1. painos, 2004)

Runeboundin ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2004. Kyseessä on fantasia-aiheinen seikkailulautapeli, jossa joukko sankareita liikkuu pelilaudalla suorittaen tehtäviä. Liikkuminen tapahtuu käyttämällä erikoisia liikkumisnoppia, josta johtuen liikkuminen on erittäin mielenkiintoisesti toteutettu. Seikkailut nostetaan pelikorteista, joten pelilaudan tapahtumat ovat satunnaisesti eri paikoissa eri peleissä.

Pelissä oli muutamia pieniä puutteita, ja se oli aika helppo - taisteluissa ei tahtonut olla tarpeeksi haastetta. Onneksi peli on erittäin joustava ja modulaarinen - kaikenlainen uusien seikkailujen, omien sääntöjen tekeminen ja muu pelin muokkaaminen on erittäin helppoa. Sopivilla lisäsäännöillä peliin sai sopivasti haastetta.

Shadows of Margath 1. painos (mini-lisäosa, 2004)

Shadows of Margath 1st

Lisäosa koostuu 29 kortista, joista osa on seikkailukortteja ja osa tavaroita. Korteilla on todella mielenkiintoisia vaikutuksia, ja ne lisäävät pelaajien välistä kanssakäymistä jonkun verran (esimerkiksi, voit varastaa jonkun toisen pelaajan tavaran). Ehdottoman suositeltava hankinta, peliin saa paljon lisää syvyyttä näillä korteilla.

Valitettavasti lisäosa on tehty pelin ykköseditionille, joten kakkoseditionin käyttäjille haasteet ovat liian helppoja. Huomaa, että kakkoseditionille on tehty lisäosasta uusi versio.

Jos kuitenkin käytät tätä alkuperäistä lisäosaa kakkoseditionin kanssa, joudut tekemään pieniä muutoksia kortteihin (tämä on ihan virallinen FFG:n päivitetty ohje, ensimmäisessä ohjeessa käskettiin lisätä vain +1, nyt nämä) :

 • Lisää jokaisen haastekortin jokaiseen ominaisuuteen (psyyke, ruumiinrakenne ja henki) +2.
 • Lisää jokaiselle haasteelle +1 elämäpisteisiin.
 • Niihin tapahtuma- ja kohtaamiskortteihin joissa on jonkinmoinen testi, lisätään testin kohdearvoon myös +2.

Sitten vielä muutamia lisäyksiä edellisiin. Eli nämä muutokset tehdään korteille yllämainittujen lisäksi. Nämä omat ihan minun omia virityksiä, kun kortit tuntuivat yhä liian helpoilta.

 • Frenzied Vrall: vähennä palkkio 2 kultarahaan.
 • Guardian of the Wild: +1 lähitaisteluvahinkoon.
 • Harpy Huntress: Vähennä palkkio 3 kultarahaan ja lisää +1 lähitaistelu- sekä taikuustaisteluvahinkoon.
 • Zombie King: Lisää jokaisen hyökkäyksen vahinkoon +1.
 • Werewolf of the Moors: Lähitaisteluvahinkoon +2 ja +2 elämäpisteisiin +1 sijasta.
 • Unspeakable Master: Lisää heittoase- ja taikuustaisteluvahinkoon +1.
 • Crypt of the Elder Kings: Lisää +1 heittoase- ja lähitaisteluvahinkoon.
 • Forsaken Vampire: Lisää +1 jokaisen taisteluvaiheen vahinkoon, ja +3 elämäpisteisiin +1 sijaan.
 • Lightning Djinn: Lisää +1 jokaisen taisteluvaiheen vahinkoon.
 • Shrine of Kellos: Lisää testin tavoitteeseen +1 eikä +2.
 • Phrynelyx the Driven: Lisää +1 heittoase- ja lähitaisteluvahinkoon.
 • Hoard Serpent: Lisää +1 lähitaistelu- ja taikuustaisteluvahinkoon.
 • Words of Dissention: Lisää testin tavoitteeseen +3 normaalin +2 sijaan.
 • Ghox the Feral: Lisää +2 lähitaisteluvahinkoon.
 • Moon Rider: Lisää +2 taikuustaisteluvahinkoon.
 • Soul Plague: Lisää testin tavoitteeseen +3 eikä +2.

Jos olet sekoittanut Shadows of Margath lisäosan kortit ykköseditionin normaali korttien kanssa, tämä lista SoM:n korteista auttaa erottelemaan kortit erilleen.

Runebound (2. painos, 2005)

Runebound

Vain reilu vuosi ensimmäisen laitoksen julkistamisen jälkeen FFG julkaisi Runeboundista toisen laitoksen. Uudessa versiossa korjaillaan muutamia ensimmäisen laitoksen virheitä ja vaikeutetaan peliä hieman. Luultavasti osasyynä uuden laitoksen julkaisuun on myös tuleva "Island of Dread" lisäosa - peliä on haluttu muokata vähän helpommin laajennettavaksi.

Mitä painoksessa laitoksessa on sitten muuttunut? Aika tavalla:

Ensiksikin, enää missään kaupungissa ei ole seikkailumerkkiä - joten kaupunkeihin täytyy ihan erikseen mennä vierailemaan jos tarvetta on, muutoinkin kuin siellä mahdollisesti olevan seikkailun takia. Pelin aikana seikkailumerkkejä palautetaan takaisin peliin, joten seikkaileminen ei lopu kesken. Haasteet ovat paljon voimakkaampia. Tätä kompensoidaan sillä, että myös pelaajat ovat voimakkaampia, ja kehittyvät nopeammin. Taistelunoppina käytetään kahta 10-sivuista noppaa yhden 20-sivuisen nopan sijaan. Tämä aiheuttaa sen, että ykkösversion tasaisen viiden prosentin todennäköisyyden jokaiselle numerolle 1:stä 20:een sijaan onkin todennäköisempää saada keskitasoinen (9-12) nopanheittotulos. Ja todella huonojen ja hyvien (2 ja 20) tulosten mahdollisuus on pienentynyt yhteen prosenttiin. Tämä muutos vähentää satunnaisuutta hieman, ja lisää strategian ja riskinoton merkitystä. Toisessa laitoksessa sankarimerkkeinä käytetään muovisia miniatyyrejä - jotka ovat paljon paremman näköisiä kuin ykkösen pahviläpyskät. Ne pitää tosin itse maalata Ohjeet ovat huomattavan paljon selkeämmät kuin ensimmäisessä laitoksessa. Niissä on myös lisätty erilaisia muunnelmia, jotka ykkösessä olivat "Advanced Runebound" - nimellä erillisessä pdf-dokumentissa. Seikkailukortteja on jonkin verran enemmän kuin ykkösessä.

Seikkailukortti-lisäosat 2. painokseen

The terrors of the tomb

The terrors of the Tomb (mini-lisäosa, 2005, VA 14)

Terrinothin vaarallisilta mailta löytyy hautuumaita, kryptia ja temppeleitä Lohikäärmesotien ajalta. Alueelta löytyy suuria rikkauksia - mutta myös vaaroja.

Lisäosa sisältää 30 korttia peliin, jotka koostuvat uusista hirviöistä, kohtaamisista ja tapahtumista. Ja näitähän kyllä tarvitaan, kun peruspelissä nämä seikkailut tulee tutuksi paljon nopeammin kuin kaikki esine- & kumppanikortit.The dark forest

The dark Forest (mini-lisäosa, 2005, VA 15)

Terrinothin synkät metsät käyvät yhä synkemmiksi ja vaarallisemmiksi. Lisäosa sisältää 30 uutta seikkailukorttia.

Eli vielä lisää seikkailukortteja. Niitä alkaakin olemaan jo aika tavalla. Ja mikäs sen mukavanpaa - tuleepahan lisää vaihtelua peleihin.
Drakes and dragonspawn

Drakes and Dragonspawn, VA 37

Minilisäosa, jossa on 30 seikkailukorttia peruspeliin. Seikkailukortit esittelevät uusia haasteita, tehtäviä ja tapahtumia lohikäärmeen sukuisiin hirviöihin liittyen.Shadows of Margath

Shadows of Margath, VA 38

Uusi versio ykköseditionin Shadows of Margath lisäosasta. Sisältää siis 30 uutta seikkailukorttia, jotka ovat sovitettu nyt siis Runeboundin toiseen painokseen sopiviksi. Pari pientä korttimuutosta on mukana, mutta pääsääntöisesti sama sisältö ykköseditionin SoM minilisäosan kanssa.

Traps and terrors

Traps and Terrors, VA 48

30 uutta seikkailukorttia sisältävä minilisäosa. Seikkailut ovat nimen mukaisesti erilaisia inhoja ansoja ja muita kauhuja pelaajien kohdattaviksi.Beasts and bandits

Beasts and Bandits, VA 49

Minilisäosa, joka sisältää 30 uutta seikkailukorttia Runebound peruspeliin. Uusia roistoja ja hirviöitä peliin elävöittämään vastustajia.Seikkailu-lisäosat 2. painokseen

Crown of the elder kings

Crown of the elder Kings (mini-lisäosa, 2005, VA 16)

30 uutta korttia käsittävä lisäosa, joka esittelee kokonaan uuden seikkailun: Tuhansia vuosia sitten vanhat kuninkaat hallitsivat maata, mutta ajan kuluessa ne kävivät laiskoiksi ja ahneiksi, kunnes ne syöstiin vallasta. Sitten alkoivat Lohikäärmesodat, jolloin kuninkaat painuivat unholaan. Nyt kuninkaat ovat nousemassa jälleen - ja sinä olet yksi niistä.

Uusi seikkailu ja uudentyyppinen peli. Ja vielä pahiksen osassa!The scepter of Kyros

The scepter of Kyros (mini-lisäosa, 2005, VA 17)

Ihan kuin Lohikäärmeiden heräämisessä ei olisi jo kylliksi, myöskin niiden ikiaikaiset viholliset ovat palanneet - jättiläiset! Lisäosa käsittää 30 seikkailukorttia, ja kyseessä on kokonaan uusi seikkailu uudella juonella.


Avatars of Kelnov

Avatars of Kelnov, VA 39

Tämä minilisäosa sisältää uusia tuulia peruspeliin, sisältäen uuden seikkailun Terrinothin maailmassa. Lisäosa sisältää 30 uutta seikkailukorttia.Cult of the rune

Cult of the Rune, VA 40

Uusi seikkailu peruspeliin, se on tämän minilisäosan anti. Uusi kultti uhkaa koko Terrinothin tulevaisuutta, ja sankareiden täytyy estää kultin aikeet. Lisäosa sisältää 30 uutta seikkailukorttia sekä muutamia uusia pelimerkkejä peliin.


The seven Scions

The Seven Scions, VA 50

Myrskyn noustessa sankareiden tulee etsiä legendojen jälkeläiset auttamaan tämän myrskyn nujertamisessa. Tämä minilisäosa sisältää 30 uutta seikkailukorttia tarjoten uuden seikkailun Terrinothin maailmassa.


The cataclysm

The Cataclysm, VA 51

Hirmuinen luonnonmullistus tuhoaa ja kiroaa kaupunkeja, ja sankareiden täytyy auttaa kirousten poistamisessa. Tämä minilisäosa tarjoaa uuden seikkailun, ja sisältää 30 uuden seikkailukortin voimin.


Markkinakortti-lisäosat 2. painokseen

Relics of legend

Relics of Legend (mini-lisäosa, 2005, VA 12)

Tämä lisäosa on 30:stä markkinakortista koostuva minilisäosa. Korteissa on uusia kumppaneita ja esineitä peliin. Esineet ja kumppanit ovat voimakkaita artifakteja Lohikäärmesodan ajoilta.Artifacts and allies

Artifacts and Allies (mini-lisäosa, 2005, VA 13)

Toinen minilisäosa, jossa tulee 30 korttia uusia kumppaneita ja esineitä Terrinothista, hyvin maagisesta maasta. Lisäosa esittelee uudentyyppiset "kumppanit" - eli lemmikit - pelaajien avuksi.Champions of Kellos

Champions of Kellos, VA 35

Tämä minilisäosa sisältää 30 uutta korttia peliin. Kortit sisältävät uusia markkinakortteja: kumppaneita jotka ovat Kellos-jumalalle omistautuneita suojelijoita sekä uusia pyhiä reliikkiesineitä ja muita tavaroita.


Walkers of the wild

Walkers of the Wild, VA 36

Minilisäosa, jossa on 30 uutta markkinakorttia. Kumppaneita jotka ovat todellisia metsien samoojia, sekä heidän käyttämiään aseita sekä esineitä.Rituals and runes

Rituals and Runes, VA 46

Minilisäosa jossa on 30 uutta markkinakorttia. Kortit sisältävät uudenlaisia maagisia rituaaleja, jotka täytyy ensin aktivoida, mutta sisältävätkin sitten tehokkaita loitsuja tai muuta hyödyllistä. Lisäksi pakassa on uusia voimakkaita riimuesineitä seikkailijoiden avuksi.

Weapons of legend

Weapons of Legend, VA 47

30 markkinakortin minilisäosa, joka sisältää legendaarisia aseita ja esineitä sekä uudentyyppisiä yhdistelmäkumppaneita, joita voi käyttää myös esineen tyyliin.
Hahmopakat - Runebound Character Decks

Hahmopakat eli Character Deckit (kutsutaan myös nimellä Class Deck) tarjoavat uudenlaisia taito-, taika-, paikka- ja haastekortteja. Taitokortteja käytetään oman hahmon entistä monipuolisempaan kehittämiseen. Taika-, paikka- ja haastekortteja voidaan käyttää muiden pelaajien pelin sekoittamiseen ja vaikeuttamiseen, sekä oman sankarin pelin helpottamiseksi. Ja nimien mukaan eri deck:it keskittyvät erityyppisiin asioihin.

Class deckejä käytettäessä jokaisella pelaajalla on käytössään oma pakkansa, jota hän voi käyttää. Säännöt mahdollistavat myös pakkojen kustomoinnin, jolloin eri pakkojen korteista voi koota itselleen juuri haluamansa pakan käytettäväksi pelissä.

Nämä lisäpakat muuttavat peliä melko tavalla, pelaajien välinen vuorovaikutus lisääntyy huimasti. Yksi hankaluus pakkoihin liittyy: Jos kaksi pelaajaa haluavat samanlaisen pakan, täytyy molempien hankkia sellaiset, jolloin ostettavaa on enemmän.

Runemaster

Runemaster Character Deck, VA 20

Tämä hahmopakka keskittyy enimmäkseen taikoihin ja loitsuihin, ja muihin voimakkaisiin maagisiin ominaisuuksiin.
Battlemage

Battlemage Class Deck, VA 21

Nimensä mukaisesti tällä pakalla saa viriteltyä hahmostaan taistelumaagin, eli taikuuteen ja lähitaisteluun keskittyvä pakka.
Shadowwalker

Shadow Walker Class Deck, VA 22

Varkaiden, salamurhaajien ja muiden salavihkaisten hahmojen hahmopakka. Mikäli taisteluiden voittaminen hiljaa varjoista kiehtoo, tämä on valintasi.Bladedancer

Blade Dancer Class Deck, VA 23

Kovan lähitaistelijan hahmopakka. Suora toiminta on usein paras ja nopein tie voittoon, ja tällä sitä tietä suorennetaan entisestään.
Wildlander

Wildlander Class Deck, VA 24

Luonnon villieläimet ja erämaat hyvin tietävänä voi luonnon monimuotoisuutta käyttää hyödyksi monella tapaa omaksi eduksi sekä seikkailemisessa että taisteluissa. Luonnonlapsille suunnattu.Spiritbound

Spiritbound Class Deck, VA 25

Luontoa lähellä olevan taikuuden apunakäyttöä harkitsevan hahmopakka. Shamaanit ja Druidit ottavat tämän tietysti heti omakseen.
Isot lisäosat

The island of Dread (lisäosa, 2005, VA 10)

The island of dread

Lähes kaikki on uutta - uusi pelilauta, uusia sankareita, purjehtiminen, paljon uusia vastustajia, uusi juoni ja pääpahis. Lisäosan tarkoituksena on siis matkata ympäri Torue Albesin maata seikkaillen ja lopulta lyödä Assif Shib-Sa, kieroutunut jumala joka turmelee kaikki maat hirveällä kosketuksellaan.

Lisäosassa pelataan pitkälti samoilla säännöillä kuin peruspelissä,mutta uutuutena on tullut purjehtiminen ja legendaariset esineet, sekä tietysti juoneen liittyvät loppupeli ja Dreadin saaren etsiminen. Peli on erittäin vaikea.

IoD pelilauta

Runebound : Midnight expansion

Midnight

Midnight on Isle of Dreadin tyyppinen isompi lisäosa. Se sisältää uuden pelilaudan, 8 uutta sankaria, tukun uusia kortteja ja kokonaan uuden juonen. Ja itse pelitapakin on melko tavalla erityyppinen: yksi pelaajista on mustan Jumalan Izradorin Yön kuningas, ja muut pelaajat yrittävät yhdessä pysäyttää hänet. Ja nimensä mukaisesti peli liittyy FFG:n Midnight - roolipelin teemaan.

Midnight pelilauta

Sands of Al-Kalim, VA 42

Sands of Kalim

Isompi lisäosa, joka sisältää uuden pelilaudan, uusia sääntöjä, kokonaan uuden seikkailun - oikeastaan lähes kaikki on uutta, myös uusia sankareita on mukana.

Tässä seikkailussa pelataan Al-Kalimin heikka-aavikoilla, joka on vaarallinen paikka, jo pelkkä siellä matkaaminen vaatii veronsa. Ja vaaralliset hirviöt sekä muut vaarat eivät tee seikkailemisesta helppoa.

Sands of Al-Kalim on suunniteltu 2-6 pelaajalle.

The Fozen Wastes, VA 52

Frozen wastes

Laaja lisäosa, joka sisältää uuden pelilaudan, uusia sankareita, uusia sääntöjä sekä täysin uuden seikkailun.

Tällä kertaa seikkaillaan nimen mukaisesti kylmässä pohjolassa, jossa jo pelkkä hengissä selviytyminen on rankkaa.

Mists of Zananga, VA 58

Mists of Zananga

Laaja lisäosa, joka sisältää uuden pelilaudan, uusia sankareita, uusia sääntöjä sekä täysin uuden seikkailun. Julkaistu heinäkuussa 2010.

Seikkailu sijoittuu Zanangan sademetsiin ja viidakoihin.

Add a comment

HTML code is displayed as text and web addresses are automatically converted.

This post's comments feed