The One Ring - roolipeli

The One Ring on Cubicle 7:n julkaisema roolipeli, joka sijoittuu J.R.R. Tolkienin Keskimaahan. Peli on jo itseasiassa korjattu painos, ensimmäinen versio kärsi huonosta tekstin jäsentelystä, lopputuloksena oli kirja josta jotkut tekstit oli hankala löytää. Revised edition korjaa jäsentelyongelmat, mutta ei lisää muuta uutta peliin.

The One Ring roolipeli sijoittuu ajallisesti Hobbit ja Taru sormusten herrasta - kirjojen väliin. Cubicle 7 julkaisi pelin vuonna 2011 nimellä "The One Ring: Adventures over the Edge of the Wild".

Pelimekaniikka koostuu kahdesta osasta. Seikkailuosio sekä Seurueosio. Seikkailuosiossa sankarit lähtevät kotoaan seikkailemaan erämaahan. Seikkailuosiossa on itse kulkeminen ja vaeltaminen suuressa osassa ja siihen on oma mekaniikkansa - Tolkienin kirjojen mukaan, hyvinkin paljon Tolkienin tunnelman saavuttaen.

Seurueosiossa seikkailijat levähtävät ja toipuvat, harjoittelevat taitojaan ja tapaavat tunnettuja henkilöitä.

The One Ring roolipelissä käytetään omia noppiaan: 12-sivuinen saavutusnoppa, jossa on numerot 1-10 ja kaksi erikoissymbolia, Gandalfin riimu sekä Sauronin silmä sekä kuusisivuisia onnistumisnoppia, joissa erikoisuutena on numeron 6 kohdalla lisäksi Tengwar riimu, ja luvut 1-3 on painettu ääriviivafontilla - niiden tuloksia ei lasketa jos hahmo on väsynyt.

Peli on saanut melkoisen hyvät arviot osakseen juurikin sen keskityttyä saamaan Tolkien-mainen tunnelma pelaamiseen.

Lisätietoja: Cubicle 7 - The One Ring