Descent: Journeys in the Dark

descent-box.jpg

Descent: Journeys in the Dark Second edition on 2-5 pelaajan taktinen lautapeli, jossa yksi pelaajista on Overlord, jota vastaan muut pelaajat pelaavat. Kyseessä on fantasia-aiheinen taistelupainoitteinen seikkailu peli, jossa pelaajat yrittävät selviytyä voittajina Overlordin pelauttamassa seikkailussa.

Pelaajahahmot

Descentissä pelaajat valitsevat itselleen pelihahmon, jolla he pelaavat. Pelihahmoja on peruspelissä x erilaista. Pelihahmon lisäksi pelaajat valitsevat hahmoluokan (jokaisella hahmolla on kaksi vaihtoehtoista luokkaa), ja saavat hahmoluokan mukaisen korttipakan. Hahmoluokan mukaan pelaajat saavat hahmoilleen hahmoluokan korttipakasta erilaisia tavaroita kuten aseita, haarniskoja tai taikaesineitä sekä kykyjä.

sankari.jpg

Seikkailut ja kampanja

Pelin mukana tulee vihkonen, jossa on seikkailuja. Seikkailuja voidaan pelata joko yksitellen, tai useamman seikkailun muodostamana kampanjana.

Peliin on myytävänä runsaasti erilaisia lisäseikkailuja ja muita lisäosia.

quest-guide.jpg

Overlord

Overlord ohjaa pelin kulkua, pelauttaa seikkailua sekä ohjaa kaikkia hirviöitä. Hän pelaa ikäänkun kaikkia muita pelaajia vastaan. Overlordilla on hirviöiden lisäksi käytettävissään oma korttipakka, mistä hän voi käyttää erilaisia pelin kulkuun vaikuttavia kortteja.

monsterit-kortit.jpg

Pelin kulku

Pelin alussa Overlord rakentaa pelilaudan. Pelilauta koostuu palasista, jotka kootaan seikkailun mukaiseen asetelmaan valmiiksi kokonaisuudeksi. Näinollen pelilauta on erilainen jokaisessa seikkailussa.

monsteri-pelilaudalla.jpg

Tämän jälkeen suoritetaan muut valmistelut - pelilaudalle asetellaan erilaisia esineitä ja pelimerkkejä, sekä pelaajahahmot. Sen jälkeen pelaajille selvitetään heidän seikkailun tavoitteensa, ja peli voi alkaa.

Pelaajat toimivat valitsemassaan järjestyksessä liikuttaen hahmojaan, ja suorittaen niillä eri mahdollisia toimia, 2 eri toimea vuorossa. Toimia ovat muunmuuassa liikkuminen, taistelu, aarteenetsintä, parantaminen sekä oven avaus tai sulkeminen.

Kun kaikki pelaajat ova toimineet, overlord suorittaa omat toimensa liikuttaen hirviöitä, taistellen näillä, sekä suorittaen muut mahdolliset seikkailun kertomat toimet sekä käyttäen omia korttejaan haluamallaan tavalla.

Se puoli, joka saa oman tavoitteensa saavutettuan ensin, voittaa seikkailun.

nopat-ja-pelimerkkeja.jpg