Thursday, May 14 2015

Pirates

Pirates (Sid Meier, Microprose) 1987

Ahhh, laivojen valtaamista, aarteita, kaupunkeja, miekkataisteluita - mitä muuta voi rehellinen merirosvo kaivata? Tämä on toinen peli, mitä jäin c64-ajoilta todella kaipaamaan.

piratesf.png

Pelissä pelataan nuorukaisella, joka on menettänyt perheensä ja on päättänyt saada mainetta ja kunnia - merirosvona. Vallataan laivoja, kaupunkeja, tehdään kuvernööreille palveluksia (tai sitten ei tehdä), etsitään aarteita ja samalla kadonneita sukulaisia.

pirates.png

Pelistä on tehty versio myös PC:lle myöhemmin nimellä Pirates Gold, parannetuilla grafiikoilla. Ja mikä vielä parempaa, pelistä on tehty vuonna 2004 jälleen uusi versio, Sid Meier's Pirates. Tämä 2004 vuoden "nykyversio" on varmaan pelattava ihan nykypelaajienkin mielestä. Suosittelen.

Ultima IV

Ultima IV : The Quest of the Avatar (Origin) 1985

Tämä peli ansaitsee Maailmankaikkeuden parhaan pelin tittelin sen uskomattoman tunnelman vuoksi. Lisäksi pelissä oli haastetta melkoisesti, ja juoni on erinomainen, ja se rikkoo kivasti perinteisen "pelasta maailma tappamalla ylimaallinen pahis".

u4box.png

Pelasin peliä aikanaan C64:llä (no jaa, oikeastaan koneena oli c128) hirvittäviä määriä, lerppurumbasta huolimatta. Grafiikan tasosta ei voi nykypäivänä paljon puhua, mutta se ajoi sillon asiansa, ja ajaa kyllä vieläkin pelissä, missä grafiikka ei ole pääosassa, vaan juoni ja tunnelma.

Ultima IV on nykyään julkaistu ilmaisena. Voit ladata sen GOG.com:sta.

u4peli.png