Tag - Linux

Entries feed - Comments feed

Thursday, May 14 2015

Neverwinter Nights

Neverwinter Nights (Bioware) 2003

Neverwinter Nights on toimintaroolipeli, joka on eräällä tavalla Baldur's Gaten tuoreempi versio, ja se perustuu D&D sääntöjärjestelmään. Pelijärjestelmästä erottuu selvästi Baldur's Gaten perintö, joka toimiikin hienosti. Peli sai ilmestyessään kritiikkiä sen kampanjan "hampaattomuudesta" mutta minua se ei haitannut, ja useat modit korvasivat puutteen loistavasti.

nwniso.jpg

Olen pelannut peliä melkotavalla, kaikki viralliset seikkailut on läpelattu sekä melkoinen nippu Neverwinter Vaultista ladattuja moduuleja. Peli ansaitsee maininnan nimenomaan mahtavien modiensa ansiosta, joita löytyy todella pajon. Peliin on tehty myös pari lisäosaa.

Nethack

Nethack (Nethack Development team)

Nethack tekstitila

Nethack on vanha, ja ehkä kuuluisin roguelike-peli. Se on äärimmäisen monipuolinen ja mielenkiintoinen ja samalla lähes sadistisen vaikea peli. Peli on tehty joskus vuonna meikka ja kypärä tai ehkä pari vuotta aiemmin, alunperin merkkigrafiikalla. Nykyään pelistä on olemassa jos jonkinmoisia versioita, osa enemmän ja osa vähemmän graafisia. Pelin sisältö on pysynyt aina yhtä hyvänä, laajentunut vain. Itse olen pelannut Nethackia vuosien saatossa jos jonkinmoisella koneella, paras versio mielestäni on Linux/QT, se on erittäin selkeä ja helppokäyttöinen käyttöliittymä.

Nethack - Linux QT käyttöliittymä

Niin, Nethack on ilmainen, julkaistu GPL lisenssillä. Voit imuroida pelin vaikkapa www.nethack.org:ista. Versioita löytyy Windowsille, Linuxille, Älypuhelimille ja muunlaisille koneille. Myöskin, pelistä löytyy erilaisia muunnelmia, esimerkiksi Vulture's Eye, joka tuo mukanaan hienomman näköiset grafiikat.